Ranskaan lähdimme 24.4.2017 ja tulimme takaisin Suomeen 6.5.2017.

Matkan aikana käytimme lentokonetta, linja-autoa, metroa ja autoa.

Pariisissa tuli käytyä 29.4.2017 siellä kävimme katsomassa Eiffel-tornia, museota ja kapusimme kirkon olevalle pihalla josta näki koko Pariisin.

Ranskassa oli valoshow 30.4.2017 show oli upean näköinen ja värikäs. Värit oli heijastettu kirkkoon kauniisti. Veikkaan että kuvioiden ja nuiden värien kanssa meni kauvan aikaan tehdessä.

Arkipäivät olin koulun keittiöllä töissä ja viikonlopun Pariisissa yhden päivän. Sunnuntaina vain rentouduttiin ja viettiin aikaa netissä koululla. 

Netti ei toiminut asunnolla missä yövyimme joten jouduimme menemään koululle jotta saimme netin toimimaan. Koulun alakerta oli ainoa paikka missä Wifi toimi. 

Ruoka oli hyvin samanlaista kun Suomessa, mutta maku ja maustamis tyylit olivat hyvin erinlaisia.  Patonkia syötiin kuivana. Alkuruokana toimi aina joko salaatti, jugurtti tai kakkupalanen.  Alkuruoka määrä oli iso mitä piti aina joka päivä tehdä.  Salaattit ja kakunpalat olivat osat hirveän kirpeitä tai ällön makeita.  Alkuruoka piti ottaa itse, mutta pääruoka tarjoiltiin lautasella valmiiksi jokainen sai ottaa sen verran kun itse halusi.

Ranskalaiset ihmiset olivat hyvin mukavia ja auttavaisia. Kysyivät monesti nimeä ja esittelivat myös itsensä. Ennenkun lähdimme sieltä annoimme ystäväni kanssa yhdelle kokki naisella Faxer sinisen suklaalevyn.