Olen jo monesti unelmoinut pääseväni ulkomaille, ihan sama minne kunhan pääsisi jonnekkin pois Suomesta.

Luovin kouluissa on mahdollisuus päästä toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat ulkomaille kv-vaihtoon.

Kysyimme noin pari vk sitten kielten opettajalta olisiko mahdollisuus päästä kv-vaihtoon kun ollaan jo toisen vuoden opiskelioita. Hän otti yhteyttyä naiseen joka hoitaa näitä kv-vaihtoja työkseen. Seuraavalla vk maanantaina opettaja kertoi että olisi mahdollisuus lähteä Saksaan ja Ranskaan kv-vaihtoon. Suostuimme että voisimme lähteä ja seuraavana päivänä oma luokanvalvoja opettaja tuli juttelemaan ja kertoi että minulla ja toisella luokkakaverilla olisi mahdollisuus lähteä Ranskaan ja tottakai me molemmat suostuttiin lähtemään.

Lähtö olisi 24.4.2017 ja se kestää 2 vk.

Olemme molemmat tosi innostuneet matkasta ja haluaisimme lähteä vaikka heti, mutta eihän tässä tarvi kun kuukausi odottaa niin päästään matkaan.

Hyvä puoli kv-vaihdoissa on se että koulu maksaa matkat, yöpymispaikan ja ruuan. Taas jos itse haluaa osta esim vaatteita tai jotain vastaavaa niin saa ostaa omalla rahalla niitä.

Tämä koko reissu on kun unelman täyttymys ja olen niin onnellinen että pääsen lähtemään sinne. Hyvä tässä on myös se ei tarvi mennä ihan ventovieraiden kanssa kun saa samasta ryhmästä luokkakamun mukaan sinne ja toisen alan opettajan kanssa, myös joku poika tulee Rovaniemen yksiköstä mukaan Ranskan reissuun.